Rast cijena i nestašica papira

Rast cijena i nestašica papira

Kao što ste već upoznati, tržište papira i drugih strateških roba, kojima trgujemo preko 15 godina, u poslednje vrijeme vrlo je pogođeno globalnim trendom rasta cijena.

Od povećanja cijena celuloze, brodskog prevoza i ekoloških taksi, do poslednjeg povećanja cijena energenata, proizvođači imaju uzlazni trend svih imputa poslovanja. Koliko smo u mogućnosti, a prije svega zahvaljujući našim partnerima, do sada smo uspjeli da održimo kontinuitet u snabdijevanju i dajemo sve od sebe kako bismo u datom trenutku učinili sve da sačuvamo i vašu stabilnost.

Period do kraja godine, kao i početak naredne, obilježiće, ne samo rast cijena, već i nestašica papira. Neke vrste papira, kao što su novinski i ambalažni, već su nedostupni za nabavku. Kako je već sad izvjesno da nećemo moći dobiti sve tražene količine drugih roba, opredijelili smo se da ne ulazimo u nove projekte i tržišta, već da pokušamo da ispratimo postojeće kupce i njihove potrebe.

Ova kriza sa sobom nosi i skraćenje rokova plaćanja prema proizvođačima i distributerima, što dodatno komplikuje poslovanje.

Podsjećamo vas da je u ovako turbulentnom tržišnom momentu veoma važno za nas da blagovremeno plaćate svoje obaveze. Jedino tako ćemo biti u mogućnosti da nastavimo saradnju na dosadašnjim principima.

Trudićemo se da vam u narednom periodu ponudimo blagovremene informacije o stanju na tržištu kako biste prilagodili poslovanje i obavještavali svoje klijente.

Detaljnije možete pročitati na linku Print magazina.