Bilježnice, blokovi, mape i fascikle

Bilježnice, blokovi, mape i fascikle

Školske sveske i blokovi za bilješke se prave u praktično neograničenom broju kombinacija dizajna, obima i poveza. Kada se na sve to dodaju i specijalne tehnike i materijali i neke sasvim originalne ideje onda ova priča stvarno nema kraja. 

Sveske sa tvrđim koricama su generalno otpornije na habanje, imaju veći broj listova, manja je verovatnoća da će se listovi izgužvati, dok se prednost manjih svesaka za školu sastoji u tome da su one lakše i samim tim stvaraju manje opterećenje u ruksaku za školu. Pored standarda unutrašnjosti svesaka koje su na kvadratiće, linije i čiste, u našoj ponudi imamo i sveske za prvačiće sa velikom kockom (1x1cm), kao i sveske proizvođača FABRIANO na tačke koje su totalni hit u svijetu. Vašem djetetu može dobro doći i neki blokčić u kojem će moći zapisivati podjsetnike sa nastave i domaće bilješke.

 

Kada su u pitanju blokovi za crtanje, oni takođe postoje u više formata. Obično se za početne razrede uzimaju blokovi broj 2 i 3 dok se veći formati 4 i 5 koriste kasnije. Manji formati blokova pogodni su i za skiciranje. Uz blokove za crtanje preporučujemo vam i da nabavite odgovarajući folder ili kesu za blok koja će ga zaštititi, ali i omogućiti nošenje kompletnog pribora za likovno. Što se tiče samoga papira koji se nalazi u bloku, u pitanju je aqvarel papir koji ima standardnu gramažu i debljinu koja omogućava nesmetano bojenje, lijepljenje, crtanje i slično.

 

Fascikle (tj. folderi) su daleko više od obične futrole za papire. Ovaj važan detalj u školskoj i poslovnoj komunikaciji može da ponese mnogo korisnih informacija, da prenese utisak sistematičnosti, stila, poslovnosti…