Mase za modeliranje, glina i glinamol

Mase za modeliranje, glina i glinamol

  • Klasične gline u pakovanjima od 500 i 250 grama u bijeloj i u boji zemlje.

 

  • Glinamol mase u pakovanjima od 500 i 250 grama različitih proizvođača. Glinamole za razliku od glina nije nakon modeliranja neophodno peći, dovoljno je masu ostaviti da se osuši na vazduhu.

 

  • Masa za modeliranje italijanskog brenda DAS u bijeloj i smeđoj boji. Stvrdnjavaju se nakon 24h na vazduhu, nakon obrađivanja i modeliranja. Neiskorišteni dio mase treba vratiti u ambalažu i sačuvati od sušenja. Stvrdnutu masu moguće je bojiti.

 

  • FIMOair mase za modeliranje dostupne su u tri varijante: FIMOair basic, FIMOair natural i FIMOair light. Za sve zajedničko je da za stvrdnjavanje gline ne trebate koristiti pećnicu. Ove gline za modeliranje jednostavno se mogu ostaviti da se prirodno suše na vazduhu i izuzetno su otporne na lomljenje nakon što se osuše. FIMOair light  ima poseban postupak stvrdnjavanja: predmeti modelirani od ove gline ne samo da se mogu ostaviti da se suše na vazduhu, već ih možete učvrstiti i u mikrotalasnoj pećnici za vrlo brze rezultate.

 

FIMOair natural dostupan je u šest različitih boja. Glina sadrži celulozna vlakna, što modeliranim predmetima daje posebno prirodan učinak. Kreativni amaterski umjetnici uživat će u korištenju ove gline za stvaranje lutki, marioneta ili skulptura - ne samo zato što je ova glina za modeliranje izuzetno tvrda i otporna na lomove nakon što se osuši.

 

FIMOair basic - Rezultati poput gline bez peći  a dostupna je u tri boje: bijela, boja kože  i terakota. Predmeti izrađeni od ove gline za modeliranje imaju izgled sličan glini. Međutim, glavna prednost je ta što vam nije potrebna peć za postizanje ovih rezultata. FIMOair basic jednostavno se prirodno suši na vazduhu

 

FIMOair light kao i i ostale vrste  FIMOair i ovo je glina koja se suši na vazduhu, međutim light se može stvrdnuti i u mikrotalasnoj pećnici. To vam omogućava da brzo završite svoje kreacije. Zatim možete odmah nastaviti raditi na njima pomoću FIMO dodataka za površinsku obradu, poput metalnih listova, lakova s ​​sjajnom ili mat površinom, te metalnih pudera u zlatu, bronzi ili srebru za zadivljujuće efekte. FIMOair light  izuzetno je lagana glina. Stoga je idealan izbor za projekte u kojima je težina bitna poput minđuša i nakita. Takođe ima ugodan osjećaj i ne lijepi se.