FIMO mase

FIMO je nesumnjivo jedna od najpoznatijih i najpopularnijih glina za modeliranje. Pošto se jednostavno oblikuje, možete ga koristiti na razne različite načine. Osim toga, nakon što se stvrdne, možete ga brusiti, izbušiti, polirati ili upotrijebiti naše lakove za dodavanje prekrasnog završnog sloja. Razne vrste FIMO-a idealne su za djecu, amaterske umjetnike i profesionalne korisnike koji uživaju da izrađuju ​​figure, skulpture, lutke, nakit i ukrasne predmete. U asortimanu FIMO je dostupan kako pojedinačno, kao i u kompletu, u brojnim svijetlim i živopisnim bojama i s puno različitih efekata. U slučaju da ne možete pronaći boju koja vam odgovara željenu nijansu možete dobiti miješanjem već postojećih.  Uz to, nudimo širok izbor praktičnih dodataka i alata koji vam omogućavaju jednostavan rad s glinom za modeliranje i dorađivanje vaših rezultata.

FIMO masa je trajan materijal koji pečenjem  postaje čvrst i otporan. Njima se radi jednako lako kao i sa plastelinom, ali nakon što ih osušite ili ispečete vašim figuricama ili nakitu neće smetati voda, neće pucati i trajno će zadržati oblik. Dokazano je da ove mase nisu toksične i da su potpuno bezbjedne za upotrebu čak i kada su djeca u pitanju.

U ponudi imamo različite vrste FIMO masa:

FIMO SOFT je mekan i savitljiv. Glina je jednostavna za oblikovanje, a da je prethodno nije potrebno mijesiti. Sve su to razlozi zašto je FIMO SOFT najprodavaniji od svih vrsta fimo masa. Ova FIMO glina posebno je prikladna za početnike, amaterske umjetnike i rukotvorine. Može se kombinovati s FIMO profesionalom i FIMO efektom kako bi se postigli vrhunski rezultati.

FIMO EFFECT dostupan je u puno izvrsnih boja s efektima. Uključuju svjetlucave boje, pastelne boje, boje dragog kamenja i još mnogo toga.

FIMO LEATHER EFFECT je glina koja nakon stvrdnjavanja izgleda i čini se slična koži, a učinak možete osjetiti čak i kad je dodirnete. Nakon stvrdnjavanja, tanko valjani listovi vrlo su fleksibilni i mogu se saviti, rezati makazama, probijati ili šiti. Ova glina za modeliranje idealna je za izradu jedinstvenih nakitnih predmeta poput naušnica, ogrlica ili narukvica. Takođe čini prekrasne ukrase s efektom kože za vašu kuću.

FIMO KIDS je  mekša od ostalih vrsta FIMO-a. Ovaj je proizvod posebno razvijen kako bi zadovoljio potrebe djece. Čak i mali umjetnici mogu bez napora oblikovati ovu glinu.

FIMO PROFESSIONAL je najbolji izbor za složene i detaljne umjetničke primjene. Ova glina ima čvršću konzistenciju, pruža veću stabilnost dimenzija, što je čini idealnom za napredne korisnike, profesionalce i umjetnike - na primjer, može se koristiti za izradu skulptura ili izradu osjetljivih komada nakita .

U ponudi osim pojedinačnih FIMO masa imamo i komplete – setove različitih namjena, sa već spremljenim bojama i uputsvima za pravljenje određenog rada. Setovi su uglavnom namijenjeni početnicima i mogu biti idealan poklon bilo da se radi o dječijim ili kompletima za izradu nakita.

Kada radite s FIMO-om, nema ograničenja za vašu maštu. Popularna glina za modeliranje nudi nebrojene mogućnosti dizajna. Da biste uživali u kreativnosti, upotrijebite odgovarajući FIMO pribor koji ćete isto tako naći u našoj ponudi. Ovaj praktični pribor posebno je dizajniran da zadovolji potrebe svih FIMO korisnika.

Da biste sačuvali svoj rad dali mu trajnost i slobodno mogli da ga ponesete kao nakit bez straha da će se nešto tu pokvariti ili polomiti, potrebno je da ispoštujete uputstvo proizvođača i vaš rad ispečete u rerni (Termalno obradiva). Pečenje može biti u bilo kojoj električnoj pećnici, a obratite pažnju na preporučenu temperaturu i vrijeme pečenja i to da li figuru treba staviti u hladnu ili zagrijanu rernu (to obavezno stoji na pakovanju, kod FIMA to je 25-30 minuta na 130 stepeni).